« Professionellt objekt | Main | Media literacy... »

Serendipitet

Att det man skulle kunna kalla en informationssökningsprocess inte enkelt kan beskrivas i termer av något som rätlinjigt sker steg för steg är väl för de flesta en självklarhet. Ibland framstår detta faktum extra tydligt.

Jag är just nu inbegripen i ett förberedelsearbete kring en uppdragsutbildning som vi ska ge här på högskolan i Skövde. I det sammanhanget har jag behov av att bedriva lite informationssökande. Så - efter att ha surfat omkring ett slag i jakt på dokument som kan göra mig klokare inom området "information literacy in the workplace", sitter jag nu här med två spännande dokument som handlar om något helt annat, (för mig av intresse i andra sammanhang).

MLA (The Museums, Libraries and Archives Council) i England visade sig ha en spännande webbplats, där ett flertal rapporter finns utlagda. Jag fastnade för en om skolbibliotek:

McNicol, S. & Elkin, J. (2003) School libraries: the design of a model for self-evaluation

och en om folkbibliotek:

Harris, K. & Dudley, M. (2005) Public libraries and community cohesion