« Informationskompetens i arbetslivet | Main | Informationskompetens och infärgning »

Workshop i Skövde

Igår arrangerades en workshop i Skövde kring pedagogiska metoder i bibliotek. Under dagen utlovade jag att posta några referenser här i Feltänkt? Artiklarna det gällde har jag tipsat om tidigare. Dels var det
Foster, A. (2005) A non-linear model of information seeking behaviour. Information Research. 10(2). URL: http://informationr.net/ir/10-2/paper222.html
Och dels:
Information - it's all in the mind. Update Magazine. April, 2003.

Dessutom efterlystes synpunkter och idéer kring dagen igår men också kring pedagogiska aspekter på bibliotek i största allmänhet. Sådan kan exempelvis framföras i form av kommentarer till det här inlägget.

Posted by Ola Pilerot on februari 28, 2006 | Permalink

Det var en givande dag för mig! Det ger mer att lyssna och diskutera än att bara läsa om metoderna.

Har just "rantat runt" med våra hotell- och restaurangelever, men enligt en egen lite förenklad modell. Eftersom eleverna behöver mycket struktur, korta genomgångar och tät uppföljning, kommer "rantandet" att fortsätta i någon form under de fyra veckor som deras projekt pågår.

Posted by: Anna-Stina Axelsson | 28 feb 2006 14.22.05

Nice site you have