« LILAC 2007 | Main | Elevaktiva arbetsmodeller och lärande »

Information: Interactions and Impact

Jag har tidigare här i Feltänkt? skrivit om den kommande konferensen Information: Interactions and Impact (i3), vilken äger rum i Aberdeen i Skottland den 25-28 juni nästa år. Då fanns det inte så mycket information om konferensen; nu finns det mer. Bland keynote-föreläsarna återfinns Carol Kuhlthau och Amanda Spink. Dedaline för "submission of abstracts" är den 22 januari 2007. Beskrivningen av konferenens tema är ganska omfattande; jag nöjer mig med att återge följande klipp:

The aim is to bring together academic and practitioner researchers with an interest in:

• the quality and effectiveness of user/information interactions (e.g. information literacy);
  • patterns of information behaviour in different contexts;
  • impact of information or information services on people, organisations, communities and society (e.g. social, learning, cultural and economic outcomes of engagement with information).

Posted by Ola Pilerot on november 9, 2006 | Permalink

Tackar för detta tips Ola! Är med och försöker dra igång ett intresse för föreningen Nybso, nyutbildade bibliotekarier i sydostregionen. Vi hade vårt andra möte för i år den 17/11 och vi planerar att försöka komma iväg på nämnda konferens. Kuhlthau är ett namn som förekommer i stor utsträckning på de nya utbildningarna och känns därför väldigt relevant och viktig. Så tack, både för tipset om denna konferens och en trevlig och aktuell blogg!
Veronica

Posted by: Veronica Sarge Cech | 20 nov 2006 13.25.04