« Magisteruppsats om bloggar och bloggande | Main | Forskning om informationssökning som underlag för IK-undervisning »

Ny artikel

Varför inte slå på stort när man väl är i gång: ett inlägg till alltså, (ni som bara läser det här undrar kanske vad jag menar och då kan jag förklara mig genom att nämna att jag alldeles nyss gjorde ett annat inlägg. Ni har kanske märkt att det numer är något mera spridda skurar vad gäller blogginlägg).

Nu vill jag tipsa om en ny artikel jag alldeles nyss trillade över. Jag har inte läst den än men den väcker min nyfikenhet, och jag gissar att den kan väcka andras också. I det senaste numret (volym 1, nummer 2, 2006) av Dansk biblioteksforskning finns en artikel av de båda BHS-baserade forskarna Cecilia Gärdén och Angela Zetterlund: Förändringens dilemman: att utveckla folkbibliotekens stöd för vuxnas lärande. Jag klipper ur inledningen:

"Syftet med denna artikel är att beskriva hur de svenska folkbiblioteken arbetar med att anpassa verksamheten gentemot vuxenstuderande inom ramen för en statlig satsning, vuxbib, och diskutera några av de dilemman och paradoxer som kan uppstå i utvecklingsarbete."

Posted by Ola Pilerot on december 7, 2006 | Permalink